Osnovne informacije o ultrazvučnom pilingu

Tretman ultrazvučnim (UZ) talasima je neinvazivna metoda čišćenja kože i tzv. kožnih akcesorija gde spadaju i lojne žlezde. Tretman se izvodi ultrazvučnom špatulom (ultrasonic scroober) koja radi na podesivim vrekvencijama od 25000 Hz i više. Mehaničkim dejstvom vibracija špatule je moguće sa lakoćom skinuti površinski sloj mrtvog epiderma, otvoriti kanale lojnih žlezdi i znojnih žlezdi. Vibracije koje se prenose u dubinu derma istiskuju sadržaj nabora, kao i lojnih i znojnih žlezdi. Na taj način se postiže čišćenje povrčine kože i kožnih akcesorija od nečistoća.

Osim toga, masažni efekti ultrazvučnih talasa poboljšavaju cirkulaciju i limfnu drenažu kože. Deo energije ultrazvučnih talasa se transformise u toplotnu energiju pa zbog toga postoje i blagotvorni, stimulišući efekti na sintezu kolagena i elastičnih vlakana, kao i na njihovo remodeliranje.

Kako se ultrazvučni piling izvodi?

Postupak je vrlo jednostavan i izvodi se bez bilo kakve anestezije. Regija koja se tretira se namaže gelom u tankom sloju, a zatim se tretira UZ sondama, preko kojih se UZ energija isporučuje željenim strukturama kože i potkožnog tkiva. Ponekad je potrebno uraditi tretman u kombinaciji sa nekim kozmetičkim preparatom ili oficijelnim lekom. U tom slučaju se prvo uradi ultrazvučni piling, a zatim se koža prvo namaže preparatom da bi se ista površina ponovo tretirala ultrazvučnom špatulom. Na ovaj način se postiže bolja penetrantnost i bolja resorpcija preparata ili leka.

Pregledajte rezultate ultrazvucnog pilinga na fotografijama, pre i posle tretmana

Pregledajte i stranicu o ultrazvučnom liftingu.

Piling ultrazvučnom špatulom se primenjuje ne samo kao higijenski tretman već i kao terapisjki tretman kod osoba sa seboroičnom, masnom kožom i kod osoba koje imaju puno komedona (mitisera). Efekti tretmana su vidljivi odmah, a za konačno rešenje problema je potrebno više tretmana i kompleksnija terapija koja između ostalog podrazumeva i konsultaciju dermatologa, kao i nutricioniste.
Piling ultrazvučnom špatulom je moguće koristiti kod osoba svih uzrasta i u širokom spektru indikacija jer je neinvazivan.Ovu vrsta pilinga se vrlo često koristi u kombinaciji sa drugim hemijskim i/ili fizičkim metodama tretmana zbog toga što piling ultrazvučnom špatulom predstavlja dobru “pripremu terena” za sve ostale kozmetičke i dermatološke tretmane.Klikom na link možete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konačna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije možete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004