Ultrazvučni lifting

Tretman ultrazvučnim (UZ) talasima je neinvazivna metoda zatezanja kože, kožnih nabora i potkožnog tkiva. Ova napredna tehnologija omogućava aplikaciju energije u vidu UZ talasa u duboka tkiva, što RF i IPL metodama nije uvek moguće postići. Mehanizam terapijskog dejstva UZ talasa se zasniva na prenosu mehaničke tj. vibracione energije na duboka tkiva i podsticanje regenrativnih procesa u vidu neosinteze kolagenih i elastičnih vlakana. Osim toga, prateći pozitivni efekat procedure je poboljšanje lokalne cirkulacije.

Za postizanje optimalnih terapisjkih efekata potrebno je da je pacijent dobro hidriran tj da nekoliko dana pre tretmana započne sa uzimanjem vode u količini od najmanje 2,5 L dnevno. Jedan tretman, u zavisnosti od veličine površine, traje oko 30 min. Za postizanje vidljivih unapređenja u izgledu i tonusu tkiva potrebno je 4-6 tretmana. UZ tretmani se mogu sprovoditi učestalije od RF i IPL tretmana. Pauza između tretmana ne mora da bude veća od 7 dana.

Kako se ultrazvučni tretmani izvode?

Postupak je vrlo jednostavan i izvodi se bez bilo kakve anestezije. Regija koja se tretira se obilno namaže kontaktnim gelom a zatim se regija tretira UZ sondama, preko kojih se UZ energija isporučuje dubinskim delovima kože i potkožnog tkiva. Isporučena energija se u tkivu transformiše u toplotnu energuju dok se sama koža ne zagreva. Na ovaj način se poboljšava cirkulacija, limfna drenaža i aktiviraju se regenerativni procesi.

UZ tretmane je moguće kombinovati sa RF i IPL lifting procedurama što značajno skraćuje vreme do postizanja konačnog cilja. Prednost UZ tretmana u odnosu na RF i IPL je taj da pacijent ne oseća baš nikakvo peckanje ili neke druge neprijatnosti. Jedina neprijatnost koja se oseća je zujanje u ušima koje potice od sprovođenja ultrazvučnih talasa putem tkiva i telesnih tečnosti, naročito kostiju, do unutrašnjeg uha.

Krajnji efekti

– Sitne bore na čelu i oko očiju se u potpunosti gube, dok one duboke postaju znatno pliće.

– Nazolabijalne brazde smanjuju zatezanjem kože.

– Podočnjaci se podižu a tonus kože se popravlja.

– Popravlja se značajno kvalitet kože u predelu vrata, predeo koji je prvi na udaru starenja zbog karakteristika okolnih tkiva.

– Velike promene su vidljive i na ostalim delovima tela popravljanjem tonusa kože koja je zahvaćena celulitom i strijama.

– Ožiljci su manje izraženi i dobijaju prirodniju kolorizaciju.

Cena tretmana

Cene tretmana zavise od veličine površine koja se tretira, kao i broja tretmna. Klikom na link otvorićete cenovnik u .pdf formatu.

Dodatne informacije