Šta treba znati o trajnoj epilaciji diodnim laserom

Iako je diodni laser talasne dužine 808nm još uvek “zlatni standard” među najrazličitijim metodama trajne epilacije, ograničenja koja su uslovljena jednom talasnom dužinom su nametnula iznalaženje boljih i efikasnijih rešenja. Pored toga, Alexandrit laser sa svojom talasnom dužinom od 755 nm je takođe pokazao svoje kvalitete. Iz ovih razloga, inženjering lasera za epilaciju je došao do relativno novog pristupa objedinjavajući pozitivne efekte Alexandrit lasera, klasičnog diodnog lasera 808 nm uz dodatak lasera talasne dužine od 1064 nm. Ovim pristupom došlo se do rešenja maksimalno efikasne trajne epilacije za skoro sve tipove kože i najrazličitijih nivoa koloracije dlake.

Triplewavelenght ili diodni laser trostruke talasne dužine deluje na dlaku na više nivoa. Svaka talasna dužina ima svoj maksimum penetracije u kožu i deluje na različite nivoe dermalnog dela dlake. Na ovaj način se postiže sveobuhvatno delovanje laserske energija po spratovima dlake što se očitava kao efikasna epilacija bez obzira na koloraciju dlake i tip kože. Naravno, sede dlake ostaju “neuhvatljve” čak i za ovaj tip lasera.

Epilacija Alexandrite diodnim laserom - Medica Centar

Alexandrite laser

Sam tretman kao i priprema za tretman Alexandrite triplewavelenght laserom se ne razlikuje od tretmana klasičnim diodnim laserom. Prednosti Alexandrite triplewavelenght lasera u odnosu klasični diodni laser se mogu sumirati kroz same efekte i rezultate rada, a to je da je ovaj laser efikasniji od diodnog lasera 808nm za 10-15%, i što je najvažnije potreban je manji broj tretmana za konačne i zadovoljavajuće efekte. Osim toga, tretman Alexandrite triplewavelenght laserom je manje neprijatan u odnosu na laser talasne dužine 808 nm. Sve ovo znači da se do efekata dolazi uz manje troškove i za kraće vreme, a to je svim klijentima najvažnije.

Svi laser za trajnu epilaciju su najefikasniji u tretmanu dlaka koje se nalaze u anagenoj fazi rasta. Dve nedelje nakon tretmana dlake počinju da opadaju i taj proces se nastavlja još dve naredne nedelje. Zbog toga tretmane treba ponavljati na 4-5 nedelje.

Jedno najčešćih pitanja pacijenata je povezano sa brojem neophodnih tretmana. Teško je unapred dati precizan odgovor na to pitanje. Međutim, ono što sa sigurnošću možemo da kažemo je to da je Alexandrit triplewavelenght laserom potrebno mnogo manje tretmana nego diodnim laserom 808 nm, a naročito ako broj tretmana upoređujemo sa IPL metodom.

 

Epilacija Alexandrite diodnim laserom - Medica Centar

Kada ne treba raditi epilaciju laserom?

Trajnu epilaciju bilo kojim diodnim laserom ne bi trebalo raditi kod trudnica, osoba sa herpesom, kada postoje sumnje na maligne promene na koži. Tađe, ne bi trbalo raditi na područjima sa mladežima (mladeže treba zaštiti ili preskočiti tokom epilacije), na područjima sa svežim ožiljcima, na područjima sa tetovažama i kod osoba koje uzimaju fotosenzitivne lekove kao što su antikoagulansi. Komplikacije laserske epilacije su veoma retke, gotovo isključene ukoliko se pravilno rukuje aparatom. Međutim, prolazne promene u vidu blagog crvenila, otoka, hiper i hipopigmentacije su ipak moguće i predstavljaju prolaznu pojavu koju većina klijenata prihvata.

Klikom na link mozete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konačna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije mozete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004