Šta treba znati o SHR epilaciji

Kao i IPL epilacija, SHR predstavlja metodu uklanjanja neželjenih malja emitovanjem intenzivne pulsne svetlosti (Intense Pulsed Light) na površinu kože – fotoepilacija. Akronim SHR znaci Super Hair Removal. Dakle, SHR metoda ima sličnosti sa IPL metodom. Razlika je u tehnici rada i podešavanjima parametara. Kao i kod IPL metode, mehanizam akcije SHR metode je zagrevanje folikula dlake do tačke kada nastupa nekroza folikula dlake i odumiranje živih struktura dlake.

SHR metoda je manje “agresivna” od IPL metode, postupnija je i dugotrajnija, pa je samim tim primenljivija u situacijama kada pacijent ima fotoosetljivu kožu ili neko kožno oboljenje. Za postizanje istih rezultata SHR tehnikom rada se aplikuje 50% manje energije nego klasičnim IPL-om.

Pogledajte stranicu o trajnoj epilaciji Alexandrite triplewavelenght diodnim laserom.

Iz ovih razloga SHR se može primenjivati tokom cele godine. Može se koristiti čak i u letnjim mesecima jer ne postoji opasnost od neželjenih efekata koji se javljaju primenom IPL-a u letnjim mesecima.

Takođe, primenom odgovarajućih filtera, SHR može da postigne značajnije rezultate od IPL-a u otklanjanju dlačica svetlije koloracije. Ovo se dešava jer ukupna isporučena energija može biti znatno veća od IPL-a, a rizici od neželjenih efekata znatno manji.

SHR vs IPL

Postoje različite i mnogobrojne studije koje upoređuju efekte IPL i SHR metode. U zavisnosti od situacije, svaka metoda pokazuje svoje prednosti i nedostatke. Pravilo je da uvek treba odabrati najbolju opciju za pacijenta. Pri tome treba obratiti pažnju na tip kože pacijenta, koloraciju dlaka koje su cilj tretmana, regiju tela koja se tretira, godišnje doba, zdravlje pacijenta… IPL i SHR metodu je moguće kombinovati.

Pregledajte i stranicu o E-Light epilaciji.

Klikom na link možete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konacna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije mozete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004