Mezoterapija i sve nijanse mezoterapijskih metoda se zasnivaju na aplikaciji različitih terapijskih agenasa u kožu. Terapisjki agensi mogu biti lekovi, lekovite materije, biljni ekstrakti… Međutim, najčešće su to kokteli niza bioaktivnih supstanci specifični za svakog proizvodžača. Stalnim redizajniranjem starih i uvođenjem novih koktela proizvođaci se utrkuju za tržiste, ali i doprinose većoj efikasnosti svojih proizvoda.

Aplikacija mezoterapijskih agenasa može biti direktna i posredna. Direktna aplikacja znači ubrizgavanje preparat u kožu na tačno određenoj dubini, u precizno određenim razmacima i precizno određenoj zapremini odnosno dozi. Ovaj način mezoterapisjkog postupka se može obaviti ručno ili mezoterapijskim pištoljem što je preciznije i brže.

Posredna metoda aplikacije preparata isključuje bockanje, već se na kožu deluje energijom kao što je struja ili ultrazvuk uz paralelno nanošenje preparata. Strujom ili ultrazvukom se proširuju krvni sudovi kože i otvaraju pore pa se aktivne supstance iz preparata lakše i efikasnije apsorbuju.

Često je pitanje “šta je bolje od ove dve metode?”. Odgovor je taj da je mezoterapija iglama efikasnija ali i bolnija. Na pacijentima je da odluče i naprave kompromisni izbor.

Mezoterapijski tremanima se može raditi lifting, podmalađivanje i osvežavanje kože lilca i tela. Neki autori tvrde da mezoterapiskim tretmanima može da se deluje na kvalitet kose.

Postoje i tzv. lipolitički mezoterapijski tretmani. Oni se izvode specijalnim preparatima sa ciljem da se utiče na metabolizam masnog tkiva i podstaknu lipolitički procesi što bi trebalo da dovede do konačnog efekta gubitka viska kilograma.

Klikom na link možete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konačna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije možete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004