Higijenski tretman lica

Higijenski tretman lica je osnova svih tretmana, preporučljivo je raditi ga jednom mesečno ili barem jednom u tri meseca, kako bi imali zdravu, zategnutu, čistu i negovanu kožu. Ovaj tretman podrazumeva dubinsko čišćenje kože, prilikom čega se uklanjaju delovi i slojevi mrtve kože, prirodnih masnoća, zaostale šminke i ostaih nečistoća. Osim toga, higijenskim tretmanom se otvaraju pore i žlezdani kanali što omogućavaju bolji pristup i penetraciju drugih preparata ukoliko se koriste u daljem tretmanu. Poboljšanje hidriranosti kože posle higjenskog tretmana je poseban benefit koji utiče na veći turgor kože i njenu zategnutost.

Higijenski tretmani su sami po sebi korisni, ali često predstavljaju uvodni ili početni tretman koji stvara uslove za povećanje efikasnosti drugih tretmana kao što su estetski i anti age tretmani. Masažom lica, vrata i dekoltea, koji su u sklopu ovog tretmana, podstiče se mikrocirkulacija koja pospešuje proizvodnju kolagena i elastina koji daju elastičnost i čvrstinu koži.

Šta podrazumeva higijenski tretman

- Uklanjanje šminke i nečistoća mlekom ili losionom za čišćenje lica

- Dezinfekcija kože

- Mehanički piling ( kojim uklanjamo mrtve ćelije sa kože, pospešujemo cirkulaciju i podstičemo regeneraciju kože) koji se može sprovesti i ultrazvučnom špatulom

- Otvaranje pora vapozon aparatom (parenje)

- Mehaničko čišćenje promena na koži ( bubuljica i mitisera): komedoekspresija

- Aplikacija tonika - neutralizatora za kožu

- Opciono dolazi u obzir većina terapeutskih preparata

Celokupni osnovni higijenski tretman traje oko sat i po vremena. Nakon tretmana koža lica je bago iritirana i mestimično pojačanog crvenila alil su to blage i kratkotrajne neprijatnosti. Ne preporučuje direktno izlaganje suncu. Tretman je pogodan i preporučljiv za sve tipove kože, mada ga treba prilagoditi u odnosu na osetljivije tipove kože i starosti klijenta. Nakon tretmana koža je čista i hidrirana, elastičnija i zategnutija a ten sjajniji i blistaviji.

Parenje lica vapozonom

Parenje lica kao terapeutski i kozmetički tretman je metoda stara hiljadama godina. Iako je unapređivana vremenom, osnovni terapeutski principu su ostali isti.

Parenje lica vapozonom je deo tretmana čišćenja lica upotrebom posebnog aparata za stvaranje vodene pare i toplih aerosolnih kapljica. Kao medijum se može koristiti čista voda ili vodena tinktura sa nekim biljnim, kozmetičkim ili terapeutskim preparatom. U kućnim uslovima se takođe može vršiti parenje lica kada se najčešće upotrebljava čaj od kamilice.

Ovaj proces mrtvu kožu površine lica razmekšava i čini je lakšom za uklanjanje, masnoću sa kože čini takođe lakšom za uklanjanje, otvaraju se pore, šire se krvni sudovi, potkožno tkivo se zagreva i podstiče sinteza i reorganizacija kolagena i elastičnih vlakana, ubijaju se i eliminišu mikrobi. Čak i kada se vapozoniranje koristi kao singe tretman, koža je čistija, zategnutija, sjajnija i osvežena. Ukoliko se uz vapozoniranje koriste i drugi tremani efekti su još izraženiji i dugotrajniji.

Cena higijenskog tretmana

Cene hifgijenskih tretmana se prilično razlikuju od grada do grada i od ustanove do ustanove. Cene još zavise od toga da li je higijenski tretman singe tretman ili deo nekog opsežnijeg tretmana Klikom na link otvorićete cenovnik u .pdf formatu.

Dodatne informacije