Fototerapija diskoloracija i pigmentacija kože lica i tela

Sa starenjem dolazi do promena ne samo u strukturi i kvalitetu kolagena i vezivnog tkiva koze već i do promena na krvnim sudovima i ćelijama koje sadrže pigment. Grupisanje pigmenta u melanoforama pod uticajem sunčevog zračenja tokom dužeg niza godina rezultuje formiranje pigmentnih plaža koje nazivamo staračkim pegama. Ovaj proces se zove foto-starenje kože. Naročito je vidljiv kod ljudi koji dosta vremena provode na suncu. Tu spadaju zemljoradnici, ribari, građevinci… Osim uticaja spoljnjeg faktora kao što je sunce, vetar i hladnoća, genetski faktori su takođe veoma važni. Postoji i tzv. hronološko starenje koje se odnosi na nepovratne genetske promene koje uključuju smanjenje debljine epidermisa i dermisa i gubitak elasticiteta kože. Fotostarenje rezultuje degradacijom kolagena i vlakana elastina i stvara izgled opuštene i suve kože sa dubokim borama, površinskim kapilarima i dishromatičnim lezijama.

Fototerapija u kombinaciji sa radiotalasnim i/ili ultrazvučnim tretmanom poboljšava cirkulaciju i ishranu kože, utiče na regeneraciju kolagena i elastičnih vlakana kože, povećava turgor i samim tim dovodi do postizanja vizuelnih efekata zategnute i podmlađene kože. Osim toga, svetlosna energija razbija molekule grupisanog pigmenta i doprinosi nestajanju ili manjoj uočljivosti diskoloracija kože.

Upotrebom i kombinovanjem različitih filtera moguće je redukovati crvenilo lica i vrata i eliminisati kapilare na nogama i licu kao i razne oblike eritema.

Cena tretmana

Cene tretmana zavise od metode koja se primenjuje kao i broja tretmna. Klikom na link otvorićete cenovnik u .pdf formatu.

Posetite stranicu o uklanjanju tetovaža i tretmanu melazme.

Dodatne informacije