Dermatološki i kozmetički tretmani

Trajna epilacija Diodnim 808nm 808 nm

Dermatloški i kozmetički tretmani podrazumevaju između ostalog i primenu lasera za trajnu epilaciju. Dve najbolje i najpopularnije metode trajne epilacije bazirane na transferu energije laserskog zraka do melanina duž čitave spratnosti dermalnog dela dlake. Ovako preneta energija se transformise u toplotu koja trajno uništava ćelije korena dlake iz kojih se dlaka inače regenerise.

IPL epilacija

U okviru kozmetičkih tretmana se koristi i IPL (Intense Pulsed Light) je metoda uništavanja korena dlake intenzivnim pulsevima svetlosne eneregije. Trajna epilacija znači da uništeni folikuli više nikada neće proizvesti dlaku. Tokom godina mogu se aktivirati drugi folikuli (u vrlo malom broju) koji nisu bili aktivni i tada tretman treba ponoviti. Iz ovih razloga metoda daje individualne rezultate. IPL daje najbolje rezultate u tretmanu tamnih i jakih dlaka, što je i odlika ljudi balkanskog podneblja. Zaostale dlačice ce posle više ponovljenih tretmana biti sve bledje i tanje, pa će se teže tretirati. I pored toga, krajnji rezultat (nakon višestruko ponovljenih tretmana) je zadovoljavajuć jer je moguće eliminisanje čak 80-90% dlacica. IPL-om se uspešno tretiraju i vaskularne promene kao što su kapilari na licu i nogama, kao i pigmentene promene poput staračkih pega

Radiofrekventni (RF) tretmani

Tretman radiofrekventnom strujom (RF) spada u kozmetičke tretmane koji se primenjuje u cilju smanjenja ili eliminisanja bora na koži, pretežno lica i vrata. Sam tretman se preporučuje svim osobama koje žele dugotrajan efekat liftinga. Radiofrekventna struje deluje na kolagena i elastična vlakna na taj način što koriguje metabolizam vode u koži i podstiče regeneraciju kolagena što za krajnji efekat ima zatezanje ovih vlakana. Kolagen je od presudnog značaja za održavanje mladolikog izgleda kože. Toplotom radiotalasa se podstiče sinteza novog kolagena i elastina, a već prisutni kolagen se remodelira što i dovodi do brzog efekta zatezanja kože. Efekat liftinga je vidljiv već posle prvog tretmana.

Tretman ND YAG i Picosecond picosure laserom

Lasersko skidanje tetovaze je danas najpopularnije zbog relativne puzdanosti i efikasnosti, kao i zbog malog broja lakših komplikacija koje se mogu javiti. Svetlosna energija ND YAG Q swich lasera utice na sam pigment u tom smislu da intenzitet kolorizacije pigmenta slabi. Mehanizam dejstva ND YAG lasera je razbijanje pigmentnih granula i njihova dekolorizacija. Razmak između tretmana je 4-8 nedelja, dok broj neophodnih tretmana zavisi od vrste i dubine plasiranog pigmenta. Osim tetovaža, ND YAG i Picosecond laserom se tretiraju i ostale nepoželjne pigmentne i koloritne promene na koži, kao što su na primer staračke pege, mladeži, hiper i hipokolorizacije kože druge etiologije.

Endermologija i LPG tretmani

LPG tretmani, naročito ako se kombinuju primenom radifrekventnih strija, soft laserom ili ultrazvučnim talasima, daju odlične rezultate u preoblikovanju figure, skidanju kilaže i viška masnih naslaga, tretmanu celulita i strija, lečenju sportskih povreda, otoka i svih ostalih oboljenja i stanja koja su uzrokovana slabijom cirkulacijom i slabijom limfnom drenazom.

Hirurški i frakcioni CO2 laser

Naša ordinacija raspolaže sa 2 CO2 lasera, jedan od njih je hirurški CO2 laser a drugi je frakcioni CO2 laser. Oba lasera imaju široku primenu u tretmanu ožiljaka, bora, strija, celulita i raznih lifting procedurama, počev od lifting tretmana lica i tela do liftinga genitalne regije i vagine.

Cena tretmana

Cene tretmana zavise od metode koja se primenjuje kao i broja tretmna. Klikom na link otvorićete cenovnik u .pdf formatu.

Dodatne informacije