Uvod

CO2 laser je izvor koherentne svetlosne (elektromagnetne) energije. Talasna dužina emitovane energije CO2 lasera je 10,6 mikrona, što odgovara infracrvenom delu spektra elektromagnentnog zračenja. Ovo znači da je emisija zračenja CO2 lasera nevidljiva pa su zato potrebne dodatne mere opreza u radu.

CO2 laser ima široku primenu u medicini i kozmetici. U hirurgiji se koristi na tri načina, za vaporizaciju i destrukciju tkiva, koagulaciju i sečenje. Dobra strana laserskog noža je ta da koagulise krvne i limfne sudove čiji dijametar nije veći od 0,5 mm. Takođe, relativno mala sposobnost penetracije (oko 0,3 mm) laserskog zraka ga čini prilično bezbednim.

U vaporizacionom modu rada laserski zrak uništava tkivo (npr. tumorsko tkivo) tako što dolazi do isparavanja tkiva. Dobre strane ove metode su minimalno krvarenje i postupnost u eliminaciji tumora sto povećava sigurnost intervencije. Diskomfor metode se ogleda u tome što je proces prilično spor pa zahteva puno vremena čak i za manje tumore, kao i oslobađanje velike količine vodene pare i dima. Ovaj drugi problem se relativno uspešno rešava kvalitetnim sistemom za aspiraciju i evakuaciju gasovitih nusprodukata intervencije.

Primena u dermatologiji i kozmetologiji

U dermatologiji se CO2 laser primenjuje kao ablativni i neablativni izvor zračenja. Indikacije za primenu CO2 lasera u dermatologiji su fotorejuvenacija, tretman ožiljaka i akni, hirurška primena u eliminaciji tumora.

Medica Centar CO2 laser - Medica Centar

U frakcioniranom modu rada CO2 laserom se postižu odlični rezultati stimulacije regeneracije kolagena i zatezanja kože lica i drugih regija tela, kao i u eliminaciji ožiljaka i strija

Na prilozenim fotografijama možete videti efekte CO2 lasera. Kliknite na link. Kombinovanjem različitih parametara podešavanja mogu se postići najrazličitijih efekti aplikacije laserskog zraka. Podešavanjem snage, trajanja impulsa, pauza između impulsa, dijmetra laserskog zraka i udaljenosti izvora od ciljanog tkiva postižu se ablativni, neabltivni, koagulacioni, reverzibilni i ireverzibilni efekti.

Dozvola ministarstva za HIFU

Naša ordinacija je akreditovana od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije za izvođenje procedura frakcionim CO2 laserom i HIFU uređajem.

Klikom na link možete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konačna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije možete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004