Black Mask – Crna Maska

Osnovne informacije o čićenju lica metodom crna maska

Crna maska kao metoda čišćenja lica nije nova. Zna se da su metodu prekrivanja lica tečnim medijumom koji posle izvesnog vremena očvrsne, i formira film ili foliju na koži, koristili još antički narodi kao vrlo efikasnu i prijatnu. Tada se u te svrhe najčešće koristio pčelinji vosak.

Svaka epoha je donosila neki novi preparat, da bi danas imali preparate na bazi aktivnog uglja koji se u tečnom stanju nanose na lice. Posle kratkog vremena sloj crne maske očvrsne i formira jaku membranu koju je jednostavni skunuti. Glavna poboljšanja modernih maski su sadržana u tome da su ove maske tečne na sobnoj temperaturi i da brzo očvrsnu. Važno je i da formiraju jaku membranu koja se ne kida prilikom skidanja i da imaju jaku vezivnu moc za strukture kože koje želimo da uklonimo.

Ova poboljšanja preparata su omogućila da klijent ne trpi bol kao što je to slučaju sa preparatima koji se nanose u toplom stanju. Gubitak vremena do očvršćavanja smese je minimalan, a efikasnost skidanja velika.

Efekat pilinga

Crna maska funkcioniše tako što preparat, dok je još uvek u tečnom stanju, prodre u dubinu i najsitnijih pora kože, za vreme transformacije maske i formiranja folije za samu foliju se vezuju nečistoće, masti, miteseri, krpice mrtvih delova kože i dlačice. Nakon definitvnog formiranja folije sledi faza skidanja koja je jednostavna i bezbolna jer se folija ne kida. Efekti su momentalni u vidu glatke i nežne kože bez mitesera. Depilacioni efekat je takodje značajan. Tretmani se ponavljaju nekoliko puta 1-2 puta nedeljno

Cena tretmana

Cena tretmana zavisi od ukupnog broja tretmna. Klikom na link otvorićete cenovnik u .pdf formatu.

Dodatne informacije