Uvod

Endermološki tretmani predstavljaju primenu skupa metoda i fizičko-hemijskih agenasa koji imaju za cilj terapeutsko delovanje na plitka meka tkiva, krvne sudove, nerve, limfne sudove i protok međućelijske tečnosti. Ovoj terapeutskoj disciplini je danas na raspolaganju čitav spektar fizičkih agenasa i tehnika. Počev od jednostavne ručne masaže pa do sofisticiranih uređaja koji koriste masažu valjcima i negativni pritisak tj. vakuum. To je ono što zovemo lipomasaža ili LPG u užem smislu te reči.

Osim mehaničkog dejstva sondi i kalota sa valjcima i vakuumom, danas postoje uređaji koji kombinuju radiofrekventnu struju, ultrazvučne talase ili lasersko zračenje i to pralelno sa LPG tretmanom. Ukratko rečeno, moderni uređaji osim mehaničkog dejstva valjaka i vakuuma istovremeno deluju i radiofrekventnom strujom, ultrazvukom ili laserom.. Skup primenjenih mera i metoda nazivamo Combo slimming tretmanom

Mehanizam dejstva

Endermološki tretmani poboljšavaju cirkulaciju, limfnu drenažu i imaju efekte na regenerativnu sposobnost kolagenih i elastičnih vlakana kože i potkožnog tkiva. Pokretanjem cirkulacije tečnosti međućelijskih prostora primenom različitih kombinacija fizičkih agenasa tretmani doprinose boljoj detoksikaciji i organizaciji mekotkivnih struktura. Osim toga, dovodi i do smanjenja pritiska na nervne završetke. Ukratko rečeno, dolazi do smanjennja otoka i kompresije nerava. Uspostavlja se homeostaza u mikrookolini ćelija mekih tkiva, gde spadaju ćelije masnog tkiva, mišićne ćelije, fibroblasti, imunske ćelije, ćelije bazalanog sloja kože iz kojih se praktično koža kao epitelno tkivo obnavlja i regeneriše. Pregledajte i stranicu o radifrekventnom liftingu.

 

3 u 1 lipomasaza, 4d combo slimming tretman

 

4D Combo Slimming tretmani se koriste u cilju:

– smanjenja telesne težine

– oblikovanja i preoblikovanja figure

– zatezanju kože

– liftinga svih regija tela

– tretiranju celulita i strija

Klikom na link možete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konačna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije možete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004

Obzirom da ova vrsta fizikalne terapije poboljšava cirkulaciju, limfnu drenažu i da podstiče sintezu kolagena i hijarulonske kiseline, postoji velika terapijska širina primene ovih metoda uz veoma mali broj ograničenja. Naročito treba biti oprezan kod pacijenata koji imaju bilo kakvu vrstu akutnog zapaljenja kože. Kod trudnica, osoba sa kamenjem u žučnoj kesi i trombozom dubokih vena nogu ne treba koristit ovu vrstu terapije.