Lifting i zatezanje vaginalnih zidova HIFU metodom. Tretman sindorma vaginalne relaksacije i stres inkontinencije urina. Jedini uredjaj ovakve vrste u Srbiji.

Rejuvenacija i remodeliranje vagine laserskim tretmanom

rejuvenacija i remodeliranje vagine


Jedna od najcescih i najpopularnijih intervencija u kozmetickoj ginekologiji je tzv. lasersko remodeliranje i/ili suzavanje vagine. Postupak se bazira na fotostimulaciji sinteze kolagena aktivacijom fibroblasta vaginalne sluzokoze i remodeliranju odnosno skracivanju postojecih kolagenih vlakana. Napredak laserske tehnologije je omogucio laku i bezbednu aplikaciju laserske energija u vagini koja je, kao sto znamo, prilicno nepristupacna za bilo kakvu preciznu manipulaciju.


Tretman laserom je indikovan pre svega kod pacijentkinja sa sindromom vaginalne relaksacije (Vaginal Relacsation Syndroma / VRS), koji kod vecine zena pocinje vec u trecoj deceniji i napreduje razlicitom progresijom u zavisnosti od hormonske funkcije, genetskih faktora i broja porodjaja.


Sama procedura je bezbolna ali neprijatna i radi se odmah posle menstruacije. Intervencija traje izmedju 20 i 30 min. i ponavlja se u 2-4 ciklusa sa razmakom od 15-30 dana. Sest meseci od poslednjeg tretmana, moguce je uraditi korektivni tretman ukoliko za to ima potrebe. Posle intervencije pacijentkinja obicno nema nikakve probleme osim pojave zuckastog i vodenastog sekreta koji predstavlja normalnu reakciju na dejstvo lasera i prolazna je pojava. Apstinencija posle intervencije treba da traje 7-10 dana.


Pogledajte stranicu o kombinovanom tretmanu strija, celulita, sportskih povreda, povreda uopste, preoblikovanju tela i mrsavljenju (LPG - lipomasaza + RF+ Vakuum masaza + Roler masaza + Ultrazvuk + Soft laser)


Kontraindikacije za lasersko suzavanje vagine su: trudnoca, aktivne infekcije, disfunkcionalana i organska krvarenja iz genitalnog trakta, povrede sluzokoze i maligna oboljenja, kao i sumnja na maligna oboljenja. Iz ovih razloga, pre svakog tretmana neophodan je kolposkopski i ultrazvucni pregled, kao i PAPA test.


Intervencija se izvodi u dva koraka, odnosno u dva moda: tzv. Non ablative i termal mod. Svaki od ova dva koraka ima svoju funkciju i sinergisticki pojacavaju efekte na zatezanju i ucvrscavanju zida vagine sa konacnim efektima suzavanja. Na histoloskom nivou promene koje se dogadjaju mogu se opisati kao skracivanje kolagenih vlakana i stimulacija sinteze novog kolagena. Pogledajte stranicu o HIFU metodi remodeliranja vagine.


Cena celokupne procedure, neophodan broj tretmana ukljucujuci i korektivni tretman, je 36.000 din.
Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

Kontakt informacije

  • MEDICA CENTAR

    Novosadska 1/c

    18000 Nis, Srbija

  • Telefon: 018-249-178, 064-2951-004
  • Pisite nam i pitajte za savet u vezi vaseg zdravstvenog problema. Takodje, mozete nam dati sugestije, preporuke i savete vezane za dizajn i sadrzaj sajta. Koje teme vas najvise zanimaju? Ukazite nam na greske i dajte nam preporuku o sadrzini i snalazenju na nasem sajtu.

4D/3D Ultrazvuk

Androloske teme

Reprodukcija

Imunoonkologija

Download knjiga i radova

RSS

SUBSCRIBE