LPG tretmani i endermologija. Mrsavljenje i preoblikovanje figure. Ciljano skidanje viska masnih naslaga. Tretman strija i celulita. Lifting vakuum masazom, soft laserom, ultrazvukom i radiofrekventnom strujom. Tretman povreda i sportskih povreda. Rehabilitacioni tremani misica, tetiva i ligamenata.
 • RZ Kerber, Podgorica, Crna Gora, tim Medica Centra jednom mesecno u Podgorici, Slovacka bb, +382-020-266-066, +382-067-229-111

  Histeroskopija

  Histeroskopija - Medica Centar  Novi pogled


  Nove mogucnosti


  Novi pristup


  DVD zapis


  u dijagnostikovanju i lecenju vaseg problema  Histeroskopija i interventna histeroskopija su metode direktne vizualizacije unutrasnjosti kanala grlica materice i same materice. Pored mogucnosti unutrasnje inspekcije/pregleda organa, ove metode pruzaju mogucnost uzimanja biopsije, uklanjanja endometrijalnih i cervikalnih polipa, resekcije septuma i priraslica, uklanjanja submukoznih i nascentnih mioma i td. Histeroskopija je uglavnom bezbolna i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Interventna histeroskopija se izvodi u opstoj ili lokalnoj anesteziji. Svi pregledi i intervencije se snimaju na kompakt disku u DVD formatu, tako da je rezultat histeroskopije dostupan za naknadne konsultativne preglede od strane drugih lekara ukljucujuci ginekologe i patologe.


  Indikacije za histeroskopiju i interventnu histeroskopiju uglavnom obuhvataju stanja i oboljenja kao sto su:


  1. Endometrijalni polipi

  2. Cervikalni polipi

  3. Submukozni miomi

  4. Nascentni miomi

  5. Ciljana biopsija endometrijuma

  6. Asermanov sindrom

  7. Nejasni oblici steriliteta

  8. Proksimalne obstrukcije jajovoda

  9. Anomalije materice

  10. Abnormalna uterusna krvarenja

  11. Maligna oboljenja kanala grlica

  12. Maligna oboljenja sluzokoze materice

  13. Uklanjanje spirale

  14. Priprema za IVF


  Protocna dijagnosticka i interventna histeroskopija je samo jedna od metoda vizualizacije unutrasnjosti materice. Za razliku od kontaktne i tzv. gasne histeroskopije, protocna histeroskopija pruza najveci komfor pri radu uz najvecu bezbednost pacijenta. Prednosti protocne histeroskopije su uglavnom sadrzane u dobroj vizualizaciji operativnog polja i preciznoj distenziji uterusa sto daje trecu dimenziju matercnoj supljini. Iz ovih razloga protocna histeroskopija pruza najveci komfor pri izvodjenju histeroskopskih intervencija. U nasoj ordinaciji primenjujemo iskljucivo metodu protocne histeroskopije i interventne histeroskopije. Kontraindikacije za histeroskopiju su malobrojne i uglavnom su svedene na postojanje trudnoce i aktivnih infekcija genitalnog trakta pocevsi od kolpitisa do adneksitisa i parametritisa.  Nezeljeni efekti i komplikacije su opisane u malom broju slucajeva. Najcesce komplikacije su u vidu matericnih kontrakcija koje pacijent registruje kao bol u donjem delu trbuha. Komplikacije kao sto su hipotermija, hiperhidracijski sindrom, krvarenja i diseminacija infekcije veoma su retke i relativno jednostavne za lecenje.


  Pogledajte stranicu o kombinovanom tretmanu strija, celulita, sportskih povreda, povreda uopste, preoblikovanju tela i mrsavljenju (LPG - lipomasaza + RF+ Vakuum masaza + Roler masaza + Ultrazvuk + Soft laser)


  Priprema pacijentkinje za histeroskopiju podrazumeva brijanje i apstinenciju od jela i pica u trajanju od najmanje 5 sati ako se intervencija izvodi u opstoj anesteziji. Osim toga neophodan je i uredan nalaz vaginalnog i cervikalnog brisa. Optimalno vreme za izvodjenje histeroskopije je prvi dan nakon prestanka menstrualnog krvarenja. Potrebe za hormonskom pripremom zavise od indikacija za historoskopiju.  Svaka faza intervencije belezi se na kompakt disku u DVD formatu koji se predaje pacijentu uz izvestaj. Ova tehnologija omogucava kasniji konsultativni pregled snimljenog materijala od strane drugih ginekologa i/ili lekara drugih specijalnosti. Ovo je posebno vazno za pacijente koji se pripremaju za neku od procedura asistirane reprodukcije kao sto je In Vitro Fertilizacija (IVF).


  histeroskopija

  histeroskopija

  histeroskopija

  histeroskopija

  histeroskopija

  histeroskopija

  histeroskopija

  Postintervencijekse tegobe su uglavnom blage ili ne postoje. Bol slabijeg intenziteta i oskudno krvarenje su najcesce postintervencijske tegobe.


  Priperma kanala grlica materice za histeroskopiju kod zena koje nisu radjale se moze sprovesti prostaglandinima. Medjutim, danas su instrumenti za histeroskopiju ekstremno malog dijametara (3-5 mm) tako da potreba za bilo kakvom pripremom prostaglandinima gotovo da i ne postoji.  Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


  Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija


  Kontakt informacije

  • MEDICA CENTAR

   Novosadska 1/c

   18000 Nis, Srbija

  • Telefon: 018-249-178, 064-2951-004
  • RZ Kerber

   Slovacka bb

   Podgorica, Crna Gora

  • Telefon:+382-020-266-066, +382-067-229-111
  • Pisite nam i pitajte za savet u vezi vaseg zdravstvenog problema. Takodje, mozete nam dati sugestije, preporuke i savete vezane za dizajn i sadrzaj sajta. Koje teme vas najvise zanimaju? Ukazite nam na greske i dajte nam preporuku o sadrzini i snalazenju na nasem sajtu.

  4D/3D Ultrazvuk

  Androloske teme

  Reprodukcija

  Imunoonkologija

  Download knjiga i radova

  RSS

  SUBSCRIBE