Dermatoloski i kozmeticki tretmani IPL metodom

IPL, SHR i E-light trajna epilacija, lasersko skidanje tetovaze i pega, radiofrekventni i ultrazvucni tretmani


SHR trajna epilacija - Medica Centar

Sta treba znati o SHR epilaciji

Kao i IPL epilacija, SHR predstavlja metodu uklanjanja nezeljenih malja emitovanjem intenzivne pulsne svetlosti (Intense Pulsed Light) na povrsinu koze - fotoepilacija. Akronim SHR znaci Super Hair Removal. Dakle, SHR metoda je veoma slicna IPL metodi, cak se izvodi istim aparatom. Razlika je u tehnici rada i podesavanju parametara. Kao i kod IPL metode, mehanizam akcije SHR metode je zagrevanje folikula dlake do tacke kada nastupa nekroza folikula dlake i odumiranje zivih struktura dlake.


SHR metoda je manje "agresivna" od IPL metode, postupnija je i dugotrajnija, pa je samim tim primenljivija u situacijama kada pacijent ima fotoosetljivu kozu ili neko kozno oboljenje.


Pogledajte stranicu o trajnoj epilaciji Alexandrite triplewavelenght diodnim laserom.


Iz ovih razloga SHR se moze primenjivati tokom cele godine, cak i u letnjim mesecima jer ne postoji opasnost od nezeljenih efekata koji se javljaju primenom IPL-a u letnjim mesecima.


Pregledajte i stranicu o E-Light epilaciji.


Takodje, primenom odgovarajucih filtera, SHR moze da postigne znacajnije rezultate od IPL-a u otklanjanju dlacica svetlije koloracije jer ukupna isporucena energija moze biti znatno veca od IPL-a, a rizici od nezeljenih efekata znatno manji.


Postoje razlicite i mnogobrojne studije koje uporedjuju efekte IPL i SHR metode. U zavisnosti od situacije, svaka metoda pokazuje svoje prednosti i nedostatke. Ne moze se reci koja je metoda efikasnija. Pravilo je da uvek treba odabrati najbolju opciju za pacijenta. Pri tome treba obratiti paznju na tip koze pacijenta, koloritet dlaka koje su cilj tretmana, regiju tela koja se tretira, godisnje doba, zdravlje pacijenta... IPL i SHR metodu je moguce kombinovati.


Klikom na link mozete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konacna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije mozete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004

Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.


Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

RSS

SUBSCRIBE