LPG tretmani i endermologija. Mrsavljenje i preoblikovanje figure. Ciljano skidanje viska masnih naslaga. Tretman strija i celulita. Lifting vakuum masazom, soft laserom, ultrazvukom i radiofrekventnom strujom. Tretman povreda i sportskih povreda. Rehabilitacioni tremani misica, tetiva i ligamenata.
 • RZ Kerber, Podgorica, Crna Gora, tim Medica Centra jednom mesecno u Podgorici, Slovacka bb, +382-020-266-066, +382-067-229-111

  Melasma

  IPL, SHR i E-light trajna epilacija, lasersko skidanje tetovaze i pega, radiofrekventni i ultrazvucni tretmani


  Lecenje i tretman melasme - Medica Centar


  Melazma je stecena, simetricna hiperpigmentoza koja se uobicajeno javlja na suncu izlozenim regijama tela i to kod zena srednjih godina. Faktori koji su odgovorni za pojavljivanje melazme su pre svega genetski, fizicki (UV zracenje), trudnoca, hormonska terapija, fototoksicni lekovi i supstance i vaskularni poremecaji u redjim slucajevima.


  Histopatoloski, melasma je epidermalna, dermalna ili mesovita hiperpigmentacija. U osnovi poremecaja lezi povecan broj melanocita kao i povecana aktivnost melanogeicnih enzima, sto u sustini predstalja povecanu aktivnost melanocita. Uzimajuci u obzir patogenezu melazme strategija lecenja i korekcije ovog tipa diskoloracije se svodi na smanjenje broja melanocita i smanjenje njihove melanogenetske aktivnosti.


  Za tretman melazme mogu se koristiti ablativni (resurfacing) laseri kao sto je CO2 laser, IPL i vaskularni ND YAG laser.


  Ablativne metode se koriste u tezim i rezistentnijim oblicima melasme, dok je upotreba ND YAG lasera i IPL-a rutinska i pracena vrlo malim brojem komplikacija i nezeljenih efekata. Zbog toga svaki tretman melasme treba zapoceti ND YAG laserom ili IPL-om.


  Pregledajte rezultate lecenja melasme, pre i posle tretmana


  Pregledajte i stranicu o fototerapiji pigmentnih promena.


  Sve metode tretmana melasme se baziraju na istom principu, a to je smanjenje broja melanacita i smanjenje njihove aktivnosti. U tom smislu, pored fizickih metoda tretiranja melasme treba sprovesti i odredjene promene u zivotnim navikama. Pre svega obratiti paznju na izlozenost suncu, koristiti kreme sa visokim zastitnim faktorom protiv UV zracenja, izbegavati upotrebu hormonskih preparata i lekova koji interaguju sa svetlosnom energijom. Sve ove korekcije u terapiji, ukoliko su moguce, treba sprovesti u konsultaciji sa lekarima odredjene specijalnosti.
  Klikom na link mozete otvoriti cenovnik. Cene su prikazane u dinarima i odnose se na jedan tretman. Konacna cena zavisi od broja tretmana. Za sve ostale informacije mozete se obratiti telefonom: 018-249-178, 064-2951-004


  Kliknite na mapu da nas lakse pronadjete.

  Medica Centar, Novosadska 1, Nis, Srbija

  RSS

  SUBSCRIBE